Vinterferie 2004

Vinterferien i år gik til Slangen Seter i Norge

I år har jeg fundet denne hytte på Slangen Seter. Det er uden for det mest befolkede turistområde og noget mere rustikt, om jeg så må sige, og til at betale. I særdeleshed i uge 5.
Hytten er en gammel sæterhytte, som man naturligvis har gættet. Der er fire sengepladser, men stort set kun plad til én ved spisebordet,- i hvert fald hvis man breder sig som jeg gør. På linket ovenfor kan man finde grundplan over hytten, og man ser, at der er køleskab i det ene hjørne, kogefaciliteter i den modsatte ende af stuen og køkkenvask ude i entréen. Så længe man ikke skal lave festmiddag går det fint.
Selvom der er elradiatore er brændeovnen en væsentligt element i opvarmningen. Den kørte hele tiden og brændet var inkluderet i prisen. Det ses stablet op uden for hytten på det øverste billed. Brændeovnen er den type hvor lågen kan gemmes under ovnen, så man har en pejs. Det er så ikke en økonomisk måde at fyre på, hvilket der bliver gjort opmærksom på i vejledningen til hytten:" Ikke fyre for kraka" som der står (så vidt jeg husker), Men gevaldigt hyggeligt er det.
Går man rundt om hytten mod vest kan man se hytten bagfra og det flade område, hvor jeg stod på ski. Det blev ikke til mere end den lille løjpe som værtsparet havde lavet på et område, der må være indhegning til heste om sommeren. Stedet er rideskole i sommerhalvåret.
Slangen seter ligger lidt lavt i terrænet og ved aftentide oplever man solnedgang på den måde, at solen belyser de højereliggende områder bag hytten.
Ved at gå, eller stå på ski, 5 km langs søen, der hedder Olstappen kan man komme over til et sammenhængende løpenet omkring højfjeldshotellet Dalseter. Jeg nåede ikke helt derover, men fik en pæn tur langs søen ud af det
Går man ned til den nordligte ende af det område hytterne på Slagen Sæter ligger på er der en flot udsigt over søen Slangen mod Jotumheimen.
I uge 5 var jeg rent faktisk den eneste gæst på stdet. Der er ellers plads til 40 i denne storhytte som ligger centralt på seteren. Min hytte ligger ca 5 meter tilhøjre uden for billedet. Man kan leje hytten og selv lave mad hvis man er en stor flok afsted, f.eks på kursus af en slags. Der er tillige tre hytter foruden den jeg lejede.