Vinterferie 2005 - uge 5

Vinterferien i år gik igen til Slangen Seter i Norge

I uge 5 lejede jeg hytten, der hedder Maribu. Den ligger ved siden af Jørgenbu, som jeg lejede sidste år og 25 meter fra Solstugu, som jeg lejede i uge 4. Værten Bernt-Haakon fortalte, at det oprindelig var et køkken, der hørte til sæteren og at maden til folkene blev rakt ud gennem det lille vindue forest på bygningen. Indenfor er vinduet blændet af
Der er ikke pejs på samme måde som i den store ti-personers hytte, men man kan jo lukke lågen op og betragte den levende ild.
I den ret store stue, der indeholder køkkenfaciliteter i den ene ende, er der hjørnesofa og original kunst på vægene. Værtninden har lavet kaffe på termokande, når man kommer. Der er tillige en pakke Rømmebrød, en slag store kiks med dette Rømme i, som jeg ikke helt har fundet ud af hvad er, men de smager godt.
En del af skiaktiviterene bestod i at gå langs søen Olstappen. Sporet går helt over til løjpenette ved Højfjældshotellet Dalseter. Turen er 5 km.
Når jeg næsten daglig kørte de 7 km ind til Skåbu for at handle, var det nærliggende at stoppe op, og nyde udsigten over det storslåede landskab.
Når man nu er kommet til Skåbu og altså har fået en firehjuls trukket bil, så er det sjovt at fortsætte lidt ad rigsvej 255 mod Dalseter. Der er en 10% stigning, som det er særdeles underholdende at ligge og køre op og ned ad. Så tænker man på det bøvl man havde, dengang man skulle have snekæder på, for at forcere den smule bakke.