Hvem er jeg!

Tænk at skulle svare på et sådant eksistentialistisk spørgsmål! (Det kommer helt bag på mig, at jeg lige skulle få det spørgsmål).
Jeg er datalog fra DIKU (Datalogisk Institut ved Københavns Universitet), cand.scient. med bifag i fysik. Det havde jeg troet ville være ensbetydende med en stilling, men efter at have skrevet 437 jobansøgninger, er det gået op for mig, at dette ikke er tilfældet. En akademisk uddannelse er ikke garanti for arbejde. Jeg er nyuddannet datalog, eller i det mindste har jeg ikke haft job, siden jeg blev dimitteret i 92 som cand. scient.,- datalog med bifag i fysik. Ikke fordi jeg ikke har søgt job, jeg har, som nævnt, skrevet denne mindre syndflod af jobansøgninger, men der er langt mellem jobbene og mange ansøgere (som alle, der har søgt job, er klar over), selvom køen af ansøgere tilsyneladende er blevet kortere de sidste par år. På det seneste har man hørt om mangel på folk indenfor IT-branchen, så jeg skimter lys for enden af tunnelen.
Da jeg er "kommet på nettet" og har min egen hjemmeside, har jeg benyttet lejligheden til at skrive en jobansøgning, der potentielt kan ses af 80 millioner mennesker, efter hvad man hører og tallet stiger jo hele tiden.(Jeg er godt klar over, at ikke alle sammen læser dansk).
Hvordan kan man skrive en jobansøgning, når det ikke er et svar på en konkret jobannonce? Det kan man godt. Efter at have skrevet det omtalte antal jobansøgninger bemærker man, at det er de samme ting folk spørger om i deres jobannoncer og de samme ting man svarer. Efter nogen tid består det at skrive en jobansøgning i at klippe og klistre fra tidligere jobansøgninger samt lave lidt individuel tilretning. Den jobansøgning, du kan læse andet steds på min hjemmeside, vil således indeholde mange gode vendinger fra tidligere ansøgninger.
Jeg har været på kursus (i 94) for at lære at skrive jobansøgninger og jeg har fået kritik fra forskellig side af den jobansøgning jeg har liggende her. Jeg har også fået bedømt en konkret jobansøgning hos Dansk Magisterforening, der er min fagforening. Der er generelt blevet dømt "Nørd". Det kan hurtigt blive for tekniskt, med hele vægten lagt på uddannelmæssige kvalifikationer. Som jobkonsulenten sagde: "Man ansætter kolleger". Men da jeg er en nørd, vil jeg fortsætte med denne noget tekniske jobans..... . Nej jeg håber, at læsere, der ser dette, i det mindste finder ud af, at jeg også fotograferer. Det er mest landskabsbilleder, men naturligvis også de traditionelle familiebilleder,- fødslesdagslagkager med lys i og sådant, (det skal jeg skåne læseren for :-)).
Men....


Hvilket job kunne jeg tænke mig?

Jeg kunne tænke mig et job, hvor jeg kan udnytte min uddannelse.

  1. I EDB-branchen i det private erhvervsliv.
  2. En EDB-stilling indenfor det offentlige.
  3. En underviserstilling i datalogi/fysik på et seminarie eller
  4. på et gymnasie.
  5. Eller et sted, der slet ikke er faldet mig ind, man kunne bruge en datalog/fysiker.

Hvis jeg bare kunne vælge job, ville jeg nok vælge noget med computervision og simulerede neurale netværk og lidt hjerneforskning, men nu kan man ikke bare vælge job, og ethvert fast arbejde, der udnytter min uddannelse, er velkomment.
Arbejdsstedet er underordnet, jeg er til at flytte med. Det fjerneste arbejdssted, jeg indtil nu har søgt, var Kirkenes (I nord-Norge, ca. 2600 km væk).

Hvis man stadig er interesseret i "hvem jeg er", kan man jo læse videre i min jobansøgning og mit C.V., eller kigge på nogle af de billeder jeg tager.

Jobansøgning ca. 54k pga. gif-billede
Curriculum Vitae kun tekst 5k.
Eksamensbevis ca. 36k gif