Vinterferie 2001

Vinterferien i år gik til Aurdal i Norge

Dette er den lejede hytte i Aurdal. Det var meget fredfyldt i uge fire, som jo er uden for sæsonen, og derfor til at betale. Den nærmeste anden hytte ligger ca. 10 m væk, - man ser den i baggrunden. Området er meget udbygget med hytter, og de 20 - 25 nærmeste hører til Auerdal Aktiv Fjeldhytter. Se linket ovenfor.
Neden for hytten fandt jeg denne gule løjpe. Den var meget fredelig og frmkommelig imidlertid var vejretret trist de fleste af ugens dage. Man ser på billedet hvordan det var.
Så må man jo hygge sig inden døre, og naturligvis har man været så forudseende at tage en lang række bøger med, som man aldrig fik læst, eller ikke læst færdigt. Det har bestemt sin charme at ligge på sofaen og læse.
Tirsdag væltede sneen ned og der blev ryddet sne til langt ud på aftenen. Onsdag var det pragtfuldt vejr, og så er de grå dage tilgivet. Det har man jo alligevel ingen indflydelse på. Snedriven foran hytten er min bil.
Når det så er solskin må man ud i løjpen, og den var jo velpræpareret som man ser. Jeg gik en kilometer til denne side og et par kilometer til den anden i et område som vistnok indeholder en sø. Det var i det mindste rimelig fladt.
Efter dagen strabadser er det afslappende at lave mad. Der er "bomvej" op til området, og det koster 20 norske kr. at komme forbi bommen, så jeg havde købt ind til hele ugen den ene gang jeg kørte ned til Auerdal. Hytteværten Dag Rolfsen lånte mig et kort til bommen, så jeg ikke skulle betale. Iøvrigt var det en lidt anstrengende tur op af bjerget med snekæder på bilen.
Det er gevaldigt hyggeligt med ild i kaminen. Man har ikke været rigtig i hytte i Norge, hvis man ikke har siddet foran en tændte pejse, eller som her, en kamin, med en kop te (eller et eller andet) og en bog og stresset af. Den var forbløffende let at tænde,- det behøver ikke at være tilfældet. Den varmer gevaldigt og der bliver umanerligt varmt. Nu var det kun 8 graders frost udenfor, så det var jo ikke nødvendigt for varmen. Elradiatorer kunne sagtens have klaret det.
Selvom man sidder oppe på et bjerg i Norge, så er det rart at kunne holde kontakten med omverdene vedlige, og det var muligt at koble laptoppen til mobilen og sende og modtage e-mail. Det virkede hele ugen, men "gik ned" den sidste week-end. Jeg ved ikke om det er en politik fra Telenor, eller om det er belastning på nettet,- der kommer mange op i hytterne når det bliver lørdag. Måske var det mit hardware der svigtede.