Vinterferie 2003

Vinterferien i år gik til Golå i Norge (igen)

I år besluttede jeg mig for mere økonomisk form for vinterferie, jeg lejede en lejlighed. Dette er bygningen, kaldet Golåsæter, som indeholder 19 lejligheder. Min lejlighed ligger underst i den hvide midterbygning
Lejligheden, som bliver kaldt for "Rondane", indeholder en stue med køkkenkrog, et badeværelse med bruseniche og et soveværelse med to senge. Der kunne redes op i stuen. lejligheden var noget spartansk dekoreret, med helt bare vægge, - lidt kedelig. Den ro, man ellers har på fjeldet, var der så heller ikke, idet man, naturligt nok, kan høre de andre lejere fra tid til anden.
Køreturen derop foregik igennem Sverige med start kl. 04.45 fra København. Med turen over Øresund er der omkring 915 km. Det tager ca. 11 timer. Der var egen parkering foran Golåsæter. Nummeret med vinduesviskerne laver nordmændene for at de (vinduesviskerne) ikke skal fryse fast. Det er min bil til højre.
Dette er udsigten fra min lejlighed. Man er næste helt oppe på et plateau ved Golå. Udsigten er mod syd-øst.
Går man lidt længere op ad vejen mod Skei har man en storslået udsigt mod Valsfjellet. Den brune træbygning til højre for midten i billedet er en lille hangar til lette fly.
Lige neden for Golåsæter er der en flot udsigt mod Jotunheimen i retning mod nordvest. Man ser også søen Golåvatten.
Kigger man lidt mere i vestlig retning, kigger man over på Valsfjellet med stolehejsen. Man kan næste se helt ned i dalen, hvor jeg lejede en hytte,- i Golå Fjeld Grend-, i 2000.
100 m ovenfor Golåsæter begynder løjpenettet. Det er jo herligt med disse næste flade løjper som man fornæmmer strækker sig ud i landskabet. Den lilla løjpe, som jeg forsøgte mig på, går 10 km rundt om Triltåsen. Da jeg var nået næsten helt rundt, troede jeg, fandt jeg et skilt, der viste 4 km tilbage den vej jeg var kommet, og så syntes jeg det var sikrest at vende om.Det flade planerede område til venstre i billedet er landingsbane til små fly.