Vinterferie 2007

Vinterferien i år gik til Fefor Højfjeldshotel i Norge

I år lejede jeg en hytte ved Fefor Højfjeldshotel. Hotellet er fra sidst i 1800 tallet. Der er kommet mange kendte i tidernes løb. I begyndelsen af 1900 tallet testede Scott, der forsøgte at komme først til sydpolen, et lile køretøj på en tilfrossen sø i nærheden. Der hænger billeder af begivendeden i hotellet, sammen med billeder af kongelige i upraktiske gevanter.
Der er et antal hytter i forskellig størrelse i tilknytning til hotellet.
Min hytte lå så tæt på hotellet, man næsten kunne komme. Den lå i behagelig gå-afstand til hotellets bar. Ganske vist koster en Irish Coffe 80 kr, men det er jo kun vinterferie én gang om året. Det var en dobbelthytte, men i uge fire var der ikke nogen naboer. Uden firehjulstræk på bilen kunne jeg ikke have fået den op på afsatsen foran hytten.
Stue og køkken var ud i et og der var denne spisekrog, hvor jeg kunne anbringe min uundværlige laptop. Først langt henne i ferien fandt jeg ud af, at der var trådløst net på hotellet.
Udsigten oppe i de ca 900 meter var jo uovertruffen. Her er det mod Jotunheimen.
En kort afstand fra hotellet har det sin egen alpine skibakke, som man ser i det fjerne her.
Naturligvis er der også et veludbygget langrendsløjpenet. Her er den inponerende portal med spor og afstande til andre destinationer i området, f.eks. Gålå, hvor jeg har været tidligere.
Hotellet har også et webkamera. Man kan se det på hotellets hjemmeside. Der bliver taget et bilede hvert 5'te minut. Fidusen er så, at man tager alt klunset og skiene på, stiller sig hen foran kameraet og ringer til en kollega, der ikke er på skiferie, men slider ekstra, fordi man har fri. Så beder man ham om at grappe billedet fra hotellets webkamera, som man ser. Nu går der så 5 minutter inden der tages et nyt billede, og i det tidsrum kan man jo gå tilbage til hytten og smække benene op på sofaen, mens man fortæller kollegaen, at man er gået ud i løjperne ;-)